Delen     Populaire blogs     Volgende blog Ľ
Blog maken     Inloggen
_
Cookies op 50plusser.nl

50plusser maakt gebruik van cookies en daarmee vergelijkbare technieken. 50plusser gebruikt functionele en analytische cookies om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen derde partijen tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen en om buiten de website van 50plusser relevante aanbiedingen van 50plusser te doen. Ook worden er tracking cookies geplaatst door social media-netwerken.
Door op Akkoord te klikken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord
 
Geen cookies


Klik hier voor meer informatie.
Selamat makan
Indo recepten
_
Home__Weblog__Prikbord__Foto's__Links__Gastenboek__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


2 kleinzonen..lekker makanan.....hoop dat jullie er een beetje wijs uit worden..



Mijn Profiel

Frits1947
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privť bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend



Zoeken in Google
_



CategorieŽn Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Frikandellen Ind.
03 april 2010 21:13

Mihoen- goreng
21 januari 2010 21:15

Spek-koek
16 januari 2010 20:07

Smoor ajam
21 december 2009 21:33

Fijne FEESTDAGEN!!!!!
19 december 2009 12:10




Fotoboeken

Nog geen foto's toegevoegd.



Weblog Vrienden


Vogels en de tuin
Van: CorrieS

Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Top100 allertijden muziek
Van: blueslabel.nl_700K

Nefertiti
Van: Nefertiti24

Ladybird50
Van: Ladybird50

Ben en alie mulder
Van: benenalie




Gastenboek berichten

Ria(redsblog)
30 december 2009 10:54
_
Hoi Frieds, ik kom jullie een heel gezellig uiteinde wensen en alle goeds voor 2010! Gr Ria

Xander
21 december 2009 14:28
_
Hallo Frieda, Als vogelaar wens ik jou hele fijne Kerstdagen en alle goeds voor 2010. Bedankt voor alle bezoekjes en reactie van het afgelopen jaar!! Een groet van een vogelaar,...Xander

Vivero
23 november 2009 14:48
_
Hallo Frieda, leuk al die Indische gerechten. Mijn soulmate is Indo, woont in Leeuwarden. Een oude vriendin is getrouwd met halve Indo. Komen uit Breda beiden van origine. Zijn mammie, die kon koken... heerlijk! Groet, Marianne




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door Shyne om 09:57
_
Nieuwe Club forum reactie geplaatst

Door Rosalina42 om 09:57
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Catharina9 om 09:57
_
Catharina9 Online

Door januitdelft om 09:57
_
Januitdelft Online

Door josenboon om 09:55
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door vogels50 om 09:54
_
Vogels50 Online

Door josenboon om 09:53
_
Nieuwe Foto van de dag geplaatst

Door leo1946 om 09:53
_
Leo1946 Online





_

Andere artikelen



spek-koek



Spekkoek. (Cake in laagjes)

250 gr. boter,

7 eiwitten,

200 gr. witte basterdsuiker,

3 th. Lepels . gemalen anijs,

7 eierdooiers,

3 th. Lepels nootmuskaat,

75 gr. bloem,

3 theel. kruidnagelpoeder,

25 gr. maïzena,

4 theel. kardemonpoeder,

1 theel. zout,

1/2 theel. vanillemerg ,

10 theel. kaneel,

50 gr. boter.


Vet een springvorm van 24 cm. doorsnee dun in met boter. Verwarm de oven voor op 175º C.
Roer de boter met de suiker tot een lichte romige massa (ong. 10 min. met de mixer). Klop de eierdooiers één voor één door de romige botermassa. Zeef de bloem met de maïzena en het zout en spatel deze door de botermassa. Klop een stevige schuim van de eiwitten en spatel het luchtig door het deeg.
Doe een derde deel van het deeg over in een andere schaal.
Vermeng de specerijen en schep ze door de kleinste portie deeg.
Schep een dun laagje van het lichte deeg in de springvorm: zet de vorm op de onderste richel van de oven en laat het deeg in ong. 10 min. gaar worden.
Verhit de grill.
Neem de vorm uit de oven en bestrijk de cake dun met boter: schep er een dun laagje gekleurd deeg op. Bak dit 3 tot 4 min. op 10 cm. afstand onder de grill. Bestrijk de cake weer dun met boter en schep er een dunne laag licht deeg op; bak dit in 3 tot 4 min. gaar onder de grill. Bak op deze manier tot al het beslag op is.
Laat de spekkoek in de vorm afkoelen; haal hem uit de vorm en laat hem op een rooster helemaal koud worden.

Selamat jajanan FJV





Geplaatst op 16 januari 2010 20:07 en 3775 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  _
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Pammie  
16 jan 2010 21:45
Oeps das lekker, kom je een stukje brengen.
gr Pammie

Wenny-m  
16 jan 2010 22:10
Mijn moeder maakte dat bij gelegenheid. Lekker !!!!! Maar wat een werk.
_





_
Vivero.1  
17 jan 2010 09:16
Dank dank dank, dat je mijn vraag hebt beantwoord. Kan ik ad slag.
Heeeeeeeeeeeerlijk.

Frits1947  
17 jan 2010 15:20

dank jullie wel voor de reactie's,en
succes allemaal ,het is wel hèèl veel werk (duurd lang) maar is wel de moeite waard!!! en je stukkie is altijd welkom Pammie...hi,hi...heerlijk ..
fijne week en lieve groeten van mij Frieda
_





_
Ofsen  
03 feb 2010 15:13
spekkoek is zo lekker. veel te veel werk. koop het hier altijd bij de chinees in de haven. dat is een groot restaurant, wok en daar kun je ook alle oosterse specerijen etc.. kopen. jammie zo lekker.